Följ båt

med

Flygföljaren

Följ spridningen av Coronaviruset?


Vissa mobila enheter har svårt att ladda fartygsradarn. Du kan klicka på applänkarna eller gå direkt till MyShipTracking för att följa din båt.

Båt och andra fartyg

Flygföljaren är inte bara ett verktyg för att se lufttrafik. Du har även möjlighet att följa fartyg. Om du letar efter din båt eller är bara allmänt intresserad av båtar finns det bra möjlighet att titta på den här båtradarn. Vilka skepp är på väg till Finland? Eller över Atlanten? Här kan du enkelt följa båt och fartyg på sin resa ut på skön. Det går fort att spåra en specifik båt och se dess position, typ och hastighet. Framför allt är det också väldigt intressant att vara live med och följa båtarna, de stora skeppen eller containerfartygen.

Precis som att följa flygplan är det kostnadsfritt att följa båtar och andra fartygstyper. Information om de olika fartygstyperna finns på Wikipedia. Vill du se varje båt i Stockholm’s skärgård behöver du bara zooma in på båtradarn med hjälp av mushjulet eller zoomknappen. Vill du se andra dela av världen kan du enkelt hålla musknappen och dra åt det hållet du vill.

Hur går det till?

båt på semester

Den tekniken som gör att du kan följa flyg med Flygföljaren är densamma för att följa fartyg och båt. Åker dina vänner eller familj på båtresa kan du väldigt enkelt följa de via internet. Fartygsradarn gör det möjligt! Exakt som flygradarn skickar båtarna signal via transpondern. Datat innehåller hastighet, position, fartygsnummer och typ. Såklar se du information på samtliga civila fartyg på båtradarn i realtid. Med den informationen du får kan du snabbt se när och var båten kommer fram på sin hamn eller mål. Varje båt är enkelt spårbar i båtradarn. Att följa fartygen är inte svårare än så. Det finns också olika karttyper att välja ifrån för att göra det enklare att kunna se båtarna bättre eftersom det är väldigt många fartyg därute i världen.

Varför är det intressant att kunna följa en båt?

Det är inte bara intressant att följa fartygen. Informationen på varje båt är lätt tillgängligt för den som är intresserad. Proffs, fan eller hobby…alla båtägare eller båtintresserade kan få ut bra information från fartygsradarn. Privatägare eller företag har tillgång till fakta som hjälper att planera liv, resa eller jobb. Men även ur säkerhetens synvinkel är det praktiskt eftersom ifall din båt har blivit stulit kan du enkelt följa den via fartygsradarn. Då får du nästan samma information som polisen. Planera du din semesterresa kan du i förväg titta på de olika hamnen du tänker att åka till. Du kan visa din familj och dina barn vart ni ska med båten. Du kan fokusera på en specifik båt, klicka på den och då följer du just det fartyget och tappar det inte ur fokuset.

Fartygsradarn levererar: Bra information om varje båt

Informationen du får på båten av fartygsradarn är:

  • Nuvarande position
  • Hastighet
  • Kurs
  • Status som till exempel vad båten gör just nu
  • Vindhastighet
  • Om du klickar på “Vessel Details” får du ännu mer information

De informationen används av webbsidor som marrinetraffic och deras fartygsradar. Det datat skickas från transpondern på varje båt hela tiden. Väldigt intressant tycker vi! Nästan lika mycket data som att hade varit ombord båten som kapten. Att kunna följa flygplan och båtar är inte svårare än så här. Allt du behöver är en fartygsradar eller flygradar för att kunna får upp kartan som visa all den här vikta och intressanta informationen.

båt på skön