Flygföljaren

Följ spridningen av Coronaviruset?

Du kan enkelt ladda ned appen för just din mobila enhet. Ett klick på flygradarns applänk hjälper dig. Du kan också gå direkt till Radarbox‘s webbsida för mer information.

Enkelt och bekvämt: Du kan följa flygplan live via internet

Flygplanet blir alltmer viktigare som transportmedel. Jobbresor, lilla korttidsresan till sommarhuset på Mallorca eller Malaga, eller årets charter till solsemester i Thailand. Utan flygplan är sådana resor svåra att hinna med och med de kontinuerligt sjunkande flygpriserna och erbjudanden är flygplanet ett snabbt val. Framförallt på helgen eller till små resor tillkommer den korta restiden. Istället för att åka flera timmar bil är flygplanet redan framme på resmålet på en till två timmar. Men vem hämtar dig från flygplatsen? Då kommer Flygföljaren in i spelet. Med det här verktyget vet den som ska hämta dig alltid var flygplanet befinner sig och kan enkelt följa flyget du sitter i.

Hur går det till?

Med Flygföljaren kan du live följa flygplan online via internet. Du kan se varje flygplan. Tekniken idag gör det möjligt att du kan följa din familj eller dina vänner när de åker på semester. Du vet alltid och hela tiden var dina kära befinner sig. Flygföljaren använder sig av aktuealla flygradardata och information som flyglinjerna och trafik- och radionätvärk som görs tillgängligt av den civila luftfarten. Den informationen ser du i realtid på flygradarn. På så sätt vet du alltid exakt, var flygplanet med dina vänner och familj är. Dessutom får du mycket extra information. Alltid när du vill följa flygplan i luften får du till exempel veta vilken kurs och hastighet, så väl som ungefärliga ankomsttiden. Även information runt flyglinje, avgångstid, flygplats och eventuella förseningar visas på flygradarn.

följa flygplan ankomst

Att följa flyg via internet – hur fungerar det?

Alla flygplan är utrustade med sensorer som kallas för transponder. De skickar signal hela tiden. Via de signalen kan man följa flyg. Då det handlar om ett civilt och inte ett militärt signal är det tillgängligt och kan användas på webbsidor som vill följa flygplan i luften. Datat från de olika flygplan överförs till tjänster som Flightradar24 och därifrån kan webbsidorna som erbjuder att följa flyg använda sig av det. Användningen av flygtekniskt data som gör det möjligt att du kan följa ditt flygplan är kostnadsfritt och vanligtvis möjligt utan speciell teknisk utrustning. Du kan använda flygradarn från vilken dator eller smartphone som helst.

Mer information finns på CASPER webbsida.

Att följa flyg via internet – vem är det intressant för?

Tjänsten som du kan följa flyplan via internet är intressant för många personer. På den ena sidan är det allmänt roligt att titta på flygradar. Det är spännande att följa flygplan i luften som är på sin väg runt jorden. Men att följa flygplan har också ett praktikst syfte. Företag kan använda tjänsten för att se när kollegan eller kunden landar utomlands för att meddela kontaktpersonerna eventuella förseningar. Som privatperson kan du följa flyg för att säkerställa att du hela tiden vet var dina kära och vänner befinner sig just nu och att resan går bra. Vill du hämta din familj från flygplatsen kan du enkelt följa flyget för att se när de kommer fram. Du kommer enkelt kunna se om flygplanet är försenat eller även kommer fram tidigare för att sedan kunna anpassa planen.

Vilken information får man på att följa flyg?

Informationen som du får när du följa ett flygplan kan variera från app till app och webbsida till webbsida. Normalt får man den informationen som transpondern skickar. Till det räknas till exempel aktuell kurs, höjd och ett diagramm som visar sträckan flygplanet har kommit och den kvarstående rutten. Även eventuella förseningar, ankomsttid och ankomstterminal är oftast med. Generellt är datat du får när du vill följa flygplan detsamma som passagerarna på flygplanet får när de tittar på skärmen ombord. Det är samma datat på flygplanet och transponder som du får när du följer flygplan via internet.

  • Att följa flygplan är användbart och har många fördelar
  • Spelar ingen roll om du vill vara säker att dina kära och nära mår bra eller om du vill veta när de kommer hem så att du kan hämta de
  • Allt du behöver göra är att följa ett flygplan och då har du all information i handen
  • Företagskunder kan använda tjänsten för att se var sina varor är just nu och kan använda den informationen för att planera och koordinera allt efter ankomsten